El laboratori clínic de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta ha inaugurat nous espais destinats a l’Area de Biologia Molecular. Aquest laboratori està dotat amb dos aparells per fer PCR urgents amb capacitat d’entregar els resultats de SARS-CoV-2 en 50 minuts. Recentment s’ha adquirit un segon extractor d’àcids nucleics i un termociclador que permetran assumir una part de les PCR no urgents. També s’hi ha instal·lat una segona cabina de bioseguretat, espai tancat de treball de laboratori amb ventilació forçada per manipular de forma segura els materials o mostres contaminats.

Paral·lelament s’hi ha incorporat personal de reforç per donar resposta a la gestió preanalítica i analítica d’aquestes mostres. L’obtenció dels resultats és un procés transversal que implica molts professionals sanitaris: comença pel transport de les mostres des dels centres d’atenció primària i hospitals on es fan les extraccions fins al laboratori; un cop hi arriben se’n fa la recepció i el registre; tot seguit es processen per inactivar el virus i treballar sense risc de contagi. Finalment, s’analitzen les mostres als equipaments on s’aplica la tècnica PCR per obtenir els resultats.

Des de l’inici de la pandèmia covid-19 al mes de març fins al dia 20 de novembre, els laboratoris Clínics ICS de les Terres de l’Ebre i Camp de Tarragona han processat 48.266 proves PCR SARS-CoV-2 de pacients amb sospita de covid-19 procedents de les Terres de l’Ebre, tant de l’Atenció Primària com del mateix Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i dels hospitals comarcals d’Amposta i Móra d’Ebre. També ha proporcionat servei a residències i centres geriàtrics del territori. Aquestes proves s’han analitzat entre els laboratoris de l’HTVC i el de l’Hospital Joan 23 de Tarragona.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.