Aquest dilluns, a les 11 del matí, s’oficia a l’església del Roser de Tortosa el funeral del mestre Enric Cortés, que ha mort aquest diumenge a l’edat de 91 anys. Cortés va ser durant molts anys director de la Banda Municipal de Música de Tortosa, director de l’Orfeó tortosí i professor del Conservatori de Música de la Diputació a Tortosa.

Enric Cortés va començar a estudiar música a la capital del Baix Ebre amb el mestre Joan Monclús a l’Escola Municipal de Música de Tortosa, per ingressar posteriorment al Conservatori de Barcelona. Va fundar orquestres de ball durant els anys 40 i 50 com Nuevos Ritmos, Potenti Jazz, Blue Star o l’Orquestra Cortés. A la mort del mestre Monclús, es va fer càrrec de la Banda Municipal de Música de Tortosa, combinant aquesta tasca amb la direcció dels Petits Cantors i de l’Orfeó Tortosí. Va ser professor del Conservatori de Música de la Diputació i, ja jubilat, va continuar dirigint la Coral de Gent Gran del Casal de Ferreries.

L’Ajuntament de Tortosa el va distingir fa dos anys amb el premi Mestre de Mestres per reconèixer públicament la seva trajectòria docent i mèrit educatiu en el camp pedagògic.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.