Cinc jornades consecutives sense guanyar són les que porta el Penyíscola a la Primera Divisió del Futbol Sala nacional. Quan a priori semblava una ocasió propicia per trencar la mala ratxa que atravessen a la competició regular i que s’ha vist allargada per haver caigut a la Copa del Rei davant un equip dos categories inferiors com el Sala 5 Martorell, es van veure sorpresos i cedien així la segona derrota lluny de Castelló (l’anterior va ser davant el Jimbee Cartagena que es va imposar 6-3 ara fa vuit jornades, la quarta del campionat).

Els gallecs demostraven que qualsevol pot véncer a qualsevol sense importar qui són els favorits, competint de tu a tu contra el Barça en l’anterior jornada que va salvar l’empat a dos ‘in extremis’. Després de diversos intercanvi de cops a les dues àrees i estavellar Iván Rumbo una rematada a boca de canó al travesser, s’avançaven els locals amb un gol d’Ique, que rematava al segon pal llençant-se al terra un centre d’Adri (12′). Reaccionava al moment l’equip de Manuel Collado amb un gol de Walex a la sortida d’un servei de banda que rematava de volea quan no havia passat ni un minut de temps. Semblava que podia significar un punt d’inflexió. Però més lluny de la realitat, i després de tindre la possibilitat de fer l’1-2 tres cops davant l’encert del porter local, als darrers minut abans del descans  Adri després d’una gran jugada personal en què trencava a la frontal a Ivan Rumbo,  assestava un cop psicològic al partit. No obstant, encara hi havia temps per a generar l’acció que podia haver significat l’empat amb una rematada potent de Luciano que salvava Marc Garcia en una pilota que es col·lava ajustada al pal esquerre de la porteria gallega.

Sense temps a la reacció, només arrencar la segona meitat, Adri de nou en un servei de cantonada, veia al porter un xic avançat i sorprenia amb un gol olímpic que deixava glaçats als castellonencs. Tot i això, el Peníscola seguia collant amb diverses ocasions davant la destacada actuació de Marc Garcia, que ho aturava tot. Fins i tot, una doble ocasió claríssima que primer el porter i després un defensor sota pals desviava a córner la rematada de David. Seguien insistint els peníscolans que fruit d’un lliure directe ensajat, Pani assistia a David que marcava, ara sí, amb una rematada ajustada al pal (28′). El gol esperonava als blaus, que tan sols un minut més tard (29′) i a la sortida d’un córner d’estratègia la pilota li arribava a Pani que des de la frontal atzivava una potent volea que entrava com una exhalació i reestablia la igualtat al marcador. Després de tres bones intervencions del porter visitant Molina i una pilota que s’estavellava al pal a rematada d’Ique completament sol al segon pal, una pilota robada per Rubén Orzáez a Adri, el deixava completament sol per encarar al porter i batre’l per baix situant el 3-4 al marcador quan restaven 10′ per al final del partit. El Peníscola havia fet el més difícil que era aixecar un 3-1 advers.

Però quan tot semblava indicar, que la victòria estava propera per als del Baix Maestrat, arran d’un penal més que dubtós comés per Agustín Plaza, Thalles no perdonava tot i que Molina estava prop de refusar-lo quan restaven només sis minuts per al final del partit. L’ala brasiler seria l’encarregat de donar-li la volta al partit amb un golàs pel mateix escaire després d’una bona acció d’Ique que aguantava bé la pilota i la cedia a la frontal per al seu company. Tornava a canviar l’escenari del partit amb el 5-4 a falta de dos minuts per a la conclusió. ‘Manolín’ treia el porter-jugador i es ficaven en cinc sobre el terreny de joc amb Walex ocupant el lloc de Molina. Precísament una passada feta pel propi Walex a la desesperada, interceptada per la defensa local li caia a peus d’Isma que des del propi camp i a porta buida traduïa l’acció en el definitiu 6-4. El jugador tivissenc Carles Saladié, es va tornar a quedar fora de la convocatòria per aquest partit.

Gerra d’aigua freda per a un Peníscola que buscava retrobar-se amb la victòria després de tres empats i dues derrotes (incloent la de la desfeta inesperada a la Copa del Rei). Per contra el conjunt gallec després d’aquesta victòria deixa la cua de la classificació i s’emparella a punts amb el Jaén, el Córdova i el Ribera Navarra amb nou punts, separats ara de cinc punts respecte al Valdepeñas que marca les places per disputar el play-off. En la propera jornada el conjunt castellonenc rebrà la visita del Pozo de Múrcia, que ve de perdre per 0-3 davant un recuperat FC Barcelona.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.