La xertolina Laia Viñas i la santjustenca Irene Pujadas han guanyat ex aequo el Premi Documenta 2020 amb les obres Les closques i Els desperfectes, respectivament.

El jurat del Premi Documenta, format per Pau Vidal, Marina Espasa, Albert Forns, Eric del Arco i Eugènia Broggi, ha remarcat que “ha estat la convocatòria més disputada i insòlita dels últims anys” i ha recalcat que “aquest any, i serveixi això com a nota d’optimisme en temps convulsos, i en contra dels discursos apocalíptics sobre la qualitat i la salut de la nostra literatura, hi havia molts manuscrits premiables, i el nivell general era molt alt”.

De la novel·la Les closques, de Laia Viñas, el jurat ha remarcat “la maduresa literària i la complexitat narrativa, sorprenents en una escriptora tan jove, l’elaboració estilística i la boníssima construcció dels personatges, així com l’ambició i la qualitat de la llengua”. La història arrenca amb el retrobament de l’Arnau amb la seva filla després d’anys sense tenir-hi contacte.

El Premi documenta està organitzat per la llibreria Documenta i l’Altra Editorial. Els dos llibres es publicaran el dia 10 de març.

L’Ajuntament de Xerta ha felicitat públicament Laia Viñas a través de les xarxes socials.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.