Aquest dimecres, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones, les institucions de les Terres de l’Ebre han volgut recordar com la xacra de la violència masclista afecta, no només a tot el territori, sinó també a tot el món.

Deu espelmes recorden les dones assassinades aquest 2020, víctimes del masclisme. Un any més, les institucions de l’Ebre han evidenciat que la violència envers les dones continua sent una xacra a la nostra societat que cal erradicar. I és que en el que portem de 2020, la Regió Policial de les Terres de l’Ebre ha tramitat 338 denúncies per violència masclista, i els Mossos d’Esquadra han atès a més de 350 dones. Les xifres són lleugerament inferiors a les de l’any passat, però el motiu, segons l’Institut Català de les Dones, és que durant el confinament, les víctimes no van tenir opcions per denunciar als seus agressors.

Més enllà de les denúncies a la policia, institucions com la Generalitat o els Consells Comarcals, ofereixen serveis d’atenció i suport a les dones. És el cas del Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Baix Ebre, que atén anualment prop de 200 dones de la comarca que s’hi adrecen per motius diversos. Aquest any s’han fet 815 actuacions, més de la meitat d’acompanyament psicològic, però 27 d’atenció a dones víctimes de la violència masclista.

Vídeo emès a Canal Terres de l’Ebre.

 

Autor: