L’Ajuntament de Deltebre ha iniciat aquesta setmana els treballs d’adequació de la segona fase de les voreres del municipi amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat per als vianants i eliminar les barreres arquitectòniques. En aquest sentit, s’arranjaran 1.855m2 de voreres, amb la instal·lació de panots, i s’adequaran 96 passos zebra, també amb la millora de la senyalització. Paral·lelament es construiran 436m2 de nova vorera en aquells trams inexistents.

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha detallat que “malgrat el context actual, que ha causat l’endarreriment d’aquesta segona fase, hem de seguir treballant per millorar la imatge de poble del nostre municipi i l’adequació de les voreres és només una de les actuacions que estem posant en marxa en aquesta línia”. De fet, Soler ha recordat que el pressupost de l’any 2021 contempla més de 6.000.000€ en imatge de poble entre les tasques de manteniment i noves inversions.

La segona fase d’adequació de les voreres es durà a terme en 10 carrers del municipi: Mestre Fèlix Gràcia (primera fase entre l’avinguda La Pau i carrer Germans Carsi), Mossèn Domènech, Germans Carsi (entre l’Església de l’Assumpció i el carrer Vicente Blasco Ibáñez), Bruc, Pintor Sorolla, Vicente Blasco Ibáñez, Estació, Major, Ramón y Cajal i l’avinguda Goles de l’Ebre. Soler ha emfatitzat que “amb aquesta actuació volem fer un municipi més amable i que permeti que la ciutadania pugui caminar pels carrers de Deltebre”.

Per la seva banda, el regidor d’Imatge de Poble, Polítiques Ambientals i Platges, Joan Lucas, ha manifestat que “les obres que estem duent a terme a hores d’ara ens permetran donar solució a diferents punts conflictius i se sumen a l’execució que vam fer l’any 2019, en el marc de la primera fase i que va permetre millorar l’accessibilitat de fins a 8 carrers del municipi”. En aquella primera fase es va fer una inversió de més de 268.000€, els quals s’han de sumar al 130.000€ d’aquesta segona fase.

Previsió per als propers anys

Els propers anys restants del mandat es seguirà treballant per adequar les voreres del municipi. En aquest cas, l’Ajuntament de Deltebre invertirà més d’un milió d’euros per a la millora de l’accessibilitat i que permetrà, entre d’altres, l’arranjament dels carrers 1 d’octubre, Amposta, Reis Catòlics, Colón, Mestre Fèlix Gràcia (la segona fase entre Germans Carsi fins al Parc del Riu), Segre (des del carrer Mestre Fèlix Gràcia fins a Germans Carsi), Recinte Festiu, Generalitat (des de Goles de l’Ebre fins al carrer Robert Graupera), Unió, i Havana (des del carrer Balmes fins al carrer Unió), i la Plaça Vint de Maig.

D’aquesta manera, entre les diferents fases d’adequació de les voreres municipals, l’Ajuntament de Deltebre haurà invertit al voltant d’1.500.000€ per a millorar l’accessibilitat en els carrers del municipi.

Vídeo emès a Canal Terres de l’Ebre.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.