Rebrotem, amb el suport d’Unió de Pagesos, repartirà els propers dies els diners recaptats en la campanya de crowdfunding a les 36 sol·licituds acceptades de professionals agraris que es van presentar a la convocatòria oberta per la plataforma el 14 de maig per tal que els titulars de les explotacions afectades per l’incendi del 26 de juny del 2019 a la Ribera d’Ebre, les Garrigues i el Segrià poguessin accedir a dotacions econòmiques. La quantitat total que es distribuirà és de 112.112 euros, xifra que homenatja els cossos de seguretat i d’emergències que van treballar en l’extinció de l’incendi. En total, es van presentar 67 sol·licituds, de les quals 40 eren de professionals agraris, tot i que d’aquestes últimes se’n van descartar quatre perquè no van aportar la documentació que es va tornar a sol·licitar un cop finalitzat el termini, o bé perquè la parcel·la estava fora de l’àmbit d’afectació de l’incendi.

El portaveu de Rebrotem, Roger Heredia; el coordinador comarcal de la Ribera d’Unió de Pagesos, Ernest Cubells, i el responsable d’Organització d’Unió de Pagesos, Josep Carles Vicente, han explicat aquestes qüestions aaquest divendres, en roda de premsa a través de videoconferència.

Tenint en compte que amb les 36 sol·licituds acceptades no queda assignat tot l’import recollit en la campanya, Rebrotem treballa per poder repartir la resta de diners, amb l’establiment d’un import fixe, a les 27 sol·licituds restants que es van descartar perquè no complien els requisits de la convocatòria perquè no eren professionals o per als afectats per l’incendi que van presentar la DUN 2019 però no es van acollir a la convocatòria perquè no reunien els requisits de professionals agraris.

En aquest sentit, s’obrirà un breu període de temps per aquells que no complien els requisits de professional puguin presentar la documentació de la DUN 2019 identificant les parcel·les afectades per l’incendi.

 

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.