El Gran Recapte segueix recollint donacions per adquirir aliments bàsics per a les famílies més necessitades de Catalunya. La campanya, que va començar el dilluns 16 de novembre i s’allarga fins aquest dissabte 21, confia amb el voluntariat per donar l’empenta final a aquesta atípica edició

El portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha explicat que “el voluntariat s’ubica a l’entrada dels principals supermercats per convidar la ciutadania a col·laborar amb el Gran Recapte”. Aquesta tasca es fa de forma completament segura, atenent a les mesures de seguretat i prevenció acordades pel Procicat. En aquesta línia, Ologaray ha destacat que “els voluntaris són l’engranatge clau del Gran Recapte, estem convençuts que en aquesta edició, la més complexa, el voluntariat serà decisiu per a que la campanya torni a tenir èxit”.

La irrupció de la covid-19 ha representat un 40% d’augment de la demanda d’aliments. Per això, des del Banc dels Aliments, s’ha fet una última crida a la participació.

Com es poden fer les donacions?

La principal forma de col·laborar al Gran Recapte és a través d’una donació a l’hora de pagar a la caixa del supermercat, mitjançant un codi GRAN RECAPTE, que el personal de caixa ofereix al client. També es pot col·laborar a través de les plataformes de compra online dels diferents supermercats. L’altre gran canal de donació serà la web pròpia dels Bancs dels Aliments, www.granrecapteonline.com, o el CODI BIZUM 33596, que pretén agilitzar les donacions i arribar a un públic més ampli.

També es pot col·laborar als establiments de petit comerç, com per exemple als Mercats Municipals, a través d’uns tiquets per valor de 3€ que serviran per adquirir productes d’alt valor nutritiu com carn, ous o peix.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.