La comissió de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana del Congrés ha aprovat una Proposició no de Llei (PNL) perquè els trens Euromed es tornin a aturar a l’estació de l’Aldea-Tortosa-Amposta. La PNL la va presentar el Partit Demòcrata a principis d’any i el diputat al Congrés, Ferran Bel, l’ha defensat aquest dimecres amb l’argument “que no comporta cap cost afegit per al govern espanyol” i permet millorar la mobilitat i connectivitat ferroviària de les Terres de l’Ebre i de prop de 180.000 habitants.

La proposició insta al govern espanyol a garantir, en un termini màxim de 3 mesos, la parada a l’estació de l’Aldea d’un mínim de 4 trens Euromed diaris en cada sentit, Barcelona i València, un servei que es va oferir entre 2016 i 2019. Bel ha recordat que el Govern de la Generalitat està disposat a tornar a subvencionar els bitllets, com va fer en aquest període, i ha demanat “generositat”  tot reivindicant que “si alguns avui no són capaços de sacrificar 5 minuts, a canvi de connectar dignament un territori de 180.000 persones que després no vinguin a l’Ebre a parlar d’equilibri territorial i d’evitar la despoblació”.

La PNL ha rebut el vot favorable de tots els grups excepte PSOE, BILDU i el grup mixt que es van abstenir. Podemos i PSOE havien presentat esmenes a la proposició però no s’han admès perquè “no fixaven cap compromís concret”.

Bel ha agraït els vots a favor de la resta de grups, i ha lamentat l’abstenció del PSOE, BILDU i el grup mixt en un debat important per al territori. “No entenem perquè el PSC no hi ha donat
suport”, ha dit el diputat que ha acabat manifestant que “des del Partit Demòcrata seguirem insistint per tal que el govern de l’estat compleixi els acords que avui s’han aprovat”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.