Aquest dilluns ha arrancat la 12a edició del Gran Recapte, que s’allargarà fins dissabte 21 de novembre. A causa de la pandèmia de la covid-19, enguany el Banc dels Aliments ha reformulat la campanya eliminant la recollida física d’aliments i substituint-la per donacions monetàries amb l’objectiu de reduir el risc de contagi i suprimir la classificació posterior dels aliments recaptats.

El portaveu del Banc dels Aliments, Òscar Ologaray, ha explicat que “enguany el Gran Recapte és més necessari que mai, estem repartint més aliments ara que en el pitjor moment de la crisi del 2008”. Des que es va iniciar la pandèmia el Banc dels Aliments ha vist augmentar la demanda d’aliments en més d’un 40%, i ha hagut de fer un gran esforç per arribar a tothom.

La 12a edició del Gran Recapte es desenvolupa als principals supermercats. “Són els caixers qui conviden la ciutadania a fer donacions a l’hora de pagar a caixa, mitjançant un CODI GRAN RECAPTE que s’ofereix al comprador”, ha recordat Ologaray. “Un cop finalitzada la campanya s’adquiriran aliments bàsics, pel valor de les donacions aconseguides a cada supermercat”, ha afegit.

L’altre gran canal de donació serà la web pròpia www.granrecapteonline.com, i també el canal BIZUM que amb el CODI 33596 pretén agilitzar les donacions des del mòbil i arribar a un públic més ampli.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.