Dos propostes televisives i una de premsa escrita són els treballs que es repartiran els guardons del VI Premi Terres de l’Ebre de Periodisme, atorgat per  la Demarcació Terres de l’Ebre del Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC).  Cal recordar que en aquesta edició, gràcies a la col·laboració econòmica de l’empresa Repsol, es quadrupliquen els diners destinats a guardons i es repartiran, per primer cop, un segon i un tercer premi. Així, el primer premi s’emportarà 2.000 euros -1.000 més que en les passades edicions-, el segon  1.200 euros i el tercer 800 euros.

Els treballs nominats són La història dels oblidats: soldats de l’Ebre al Valle de los Caídos, reportatge publicat al Setmanari l’Ebre l’autor del qual és Andreu Prunera;  26M El Reportatge, sèrie audiovisual emesa a Canal Terres de l’Ebre dirigida pel periodista Dani Sainz De Aja; i  Espais de Saó Fonda, un programa de televisió de 12 capítols emès al  Canal Terres de l’Ebre i presentat per Lluís Gonzàlez.

El jurat, format per la catedràtica Amparo Moreno, i pels periodistes Daniel  Arasa, Jordi Duran i Fàtima Llambrich, i la tresorera de la demarcació ebrenca  del CPC, Anna Ferràs, han escollit els tres premiats, atenent a criteris  d’investigació i d’aportació d’informació desconeguda, així com pel treball de  documentació, pel conjunts de les fonts i la seva diversitat, pel contrast de la informació i per una elaboració que manté les bones pràctiques d’informació  sobre temàtiques de les Terres de l’Ebre.

En l’edició d’enguany han concursat un total de 19 treballs, presentats  majoritàriament per mitjans audiovisuals, de premsa escrita i digital del territori, que es van emetre o publicar al llarg del 2019. L’acte de lliurament del VI Premi Terres de l’Ebre de Periodisme resta pendent  que les condicions sanitàries ho permetin, sigui en format presencial i/o virtual.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.