No ha pogut ser. L’ampostí Josep Betalú no ha pogut guanyar la seva cinquena Titan Desert de forma consecutiva i ha acabat segon, per darrere de Sergio Mantecón. La suspensió de l’etapa d’ahir a falta de 50 quilòmetres per la la línia d’arribada i la bonificació que Mantecón es va emportar al guanyar la “Skoda Challenge” d’ahir, han estat claus  per decidir el títol de la Titan Desert 2020.

Sergio Mantecón i Claudia Galícia són els guanyadors de la 15a edició de la Titan Desert. L’última etapa deixava poc marge per a la sorpresa i només problemes mecànics, que no han sorgit, podien  canviar l’ordre de la classificació general després de l’etapa d’ahir. Cap dels dos bikers que partien com a líders han tingut cap problema i, per tant, han confirmat els seus triomfs. Per al ciclista de Santander ha estat arribar i moldre, Mantecón s’ha emportat la victòria de la Titan en la seva primera participació. Claudia Galícia ja sabia el que era guanyar la Titan i en aquest 2020 ha sumat una nova victòria de manera aclaparadora, després d’imposar-se a totes les etapes de la carrera.

Al final els 64 km de l’etapa final, en un recorregut ràpid i no especialment llarg, tampoc han estat terreny per a grans canvis en la resta de participants i s’han mantingut les posicions que hi havia al finalitzar l’etapa d’ahir. La d’avui s’ha decidit entre Jesús del Nero, Sergio Mantecón i Josep Betalú, que han arribat junts als metres finals. Del Nero, que va ser el primer líder de la carrera, ha sumat la seva segona victòria d’etapa, igualant els dos triomfs parcials que també ha aconseguit Betalú. Amb Mantecón primer i Betalú segon, David Arroyo ha completat el podi de la carrera gràcies a la seva bona actuació en l’etapa d’ahir i a la seva regularitat en la resta de jornades.

Si bé és cert que aquesta edició no ha comptat amb alguns trets que han definit la història de la prova en les seves edicions en el desert del Marroc (com la navegació o l’etapa marató sense assistència). Les circumstàncies, però, han estat les mateixes per a tots els corredors, que s’han hagut d’adaptar a aquest nou format, que ha fet possible que la Titan 2020 fos una realitat en un any molt complicat per a l’esport.

Amb això, la cara ha estat per a Sergio Mantecón, que s’emporta la Titan Desert en la seva primera participació en la carrera. La creu, per al ciclista ampostí Josep Betalú, que veu trencada la seva ratxa de 4 triomfs consecutius.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.