S’ho jugarà tot a la última etapa i veient-se obligat a la remuntada. Després de la quarta etapa, clarament concidionada pel mal temps, Josep Betalú s’ha vist condicionat per les inclemències climatològiques i ha vist com el seu principal rival a la Titan Desert, Sergio Mantecón, s’ha acabat alçant amb una victòria que posa contra les cordes al d’Amposta per aconseguir la seua cinquena victòria consecutiva a la Titan Desert. A falta de 50 quilòmetres per a la línia d’arribada s’han vist forçats a suspendre l’etapa per les males condicions del temps amb pluja, calamarsa, molt devent i baixes temperatures.

La quarta etapa, la que havia estat batejada per tots com l’etapa reina, la que havia de portar als ciclistes a pujar el port de Velefique, ha hagut de ser parada per l’organització a causa de les dures condicions climatològiques que s’ha viscut en l’ascensió al port. 56 dels 106 quilòmetres que estaven programats s’han pogut disputar i coincidia amb el final del “SKODA Challenge”, un tram cronometrat en el qual el més ràpid s’emportava un minut de bonificació.

Mantecón ha estat el primer a creuar l’arc d’arribada. Ho feia en 2h15’31, avantatjant en 13 segon a José Quillo Márquez, en 27 a David Arroyo i en 56 segons al fins avui líder Josep Betalú. A més, el propi Mantecón va ser el més ràpid a fer els 16 quilòmetres amb els seus 840 metres de desnivell positiu del “SKODA Challenge”. Ho va fer en 56’35, 50 segons més ràpid que el segon classificat, David Arroyo. Amb aquest resultat, Mantecón se situa líder a 44 segons de Josep Betalú. El 15è aniversari de la Titan Desert no pot estar més emocionant.

L’última etapa cobra tot el protagonisme i tocarà apel·lar a l’èpica. L’equip KH7 Logifrio, en el qual es troben entre altres Miguel Indurain, Melcior Mauri, Iván Díaz, Sergi Escobar, Oriol Colomé o Sylvain Chavanel, faran tot el possible per intentar desbancar a Mantecón del lideratge i que el ciclista ampostí, pugui retallar la distància i així ajudar-se a fer-se amb la cinquena victòria consecutiva en la Titan Desert.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.