Després de l’aturada de fa dues setmanes per compromisos internacionals, la Liga Iberdrola, la màxima competició de futbol femení a nivell espanyol, ha de recuperar dates de competició i la jornada 5 es disputa entre setmana. El Logronyo rep al visita del València i l’Espanyol, viatja fins a Tenerife per enfrontar-se al Granadilla.

L’ampollera Laia Ballesté busca la seva primera victòria amb el Logronyo

Aquest dimecres a partir de les cinc de la tarde, el Logronyo buscarà sumar els seus 3 primers punts contra el Valencia. Les logronyeses arriben al partit després de perdre la setmana passada per 2-0 contra l’Atlètic de Madrid tot i competir molt bé durant els 90 minuts. El València va empatar a 1 amb l’Athletic Club.

Per aconseguir la victòria, el conjunt de l’ampollera Laia Ballesté, haurà de millorar el seu rendiment tant ofensiu com defensiu. Només 1 gol a favor en 4 jornades, i 10 en contra, fan que el Logronyo sigui ara mateix 15è classificat en només 1 punt. El València és 11e en 5. L’últim precedent entre tots dos conjunts a l’estadi de Las Gaunas és, però, favorable a les locals. Fa pràcticament un any, el Logronyo es va imposar per 1-0.

L’Espanyol a refer-se a Tenerife

A les dos quarts de vuit del vespre (horari insular), l’Espanyol buscarà retrobar-se en la victòria després de perdre el cap de setmana per 0-1 contra l’Eibar. Les blanc-i-blaves ja han viatjat fins a Tenerife per enfrontar-se al Granadilla a l’Estadi La Palmera.

Un camp, que no és molt favorable per a l’Espanyol. Allí hi ha jugat 4 cops, amb 3 derrotes i 1 victòria. De fet, l’Espanyol és l’equip al que el Granadilla ha guanyat més vegades. La temporada passada, per 2 a 1. Des de la temporada 2015/2016 és un d’aquells escenaris maleïts per a l’esquadra perica. Curiosament, ambdós conjunts no es van enfrontar en la campanya passada, ni a Barcelona ni a Tenerife. L’anada a la ciutat esportiva Dani Jarque, va coincidir amb la vaga que es va convocar com a protesta per la manca d’acord sobre el conveni col·lectiu. La tornada, que es tenia que haver disputat al mes de març, ja no es va disputar per la pandèmia.

‘Lombi’ és la principal absència del quadre ‘periquito’, després que se li diagnostiqués un traumatisme cranioencefàlic el passat dissabte. Letti i Joanna Vega, per segon partit consecutiu, també es queden fora de la llista per decisió tècnica.

A hores d’ara però, els dos conjunts només estan separats per un punt. L’espanyol és 9è amb 6 punts i el Granadilla, que suma 2 victòries i 1 empat consecutius, 5è en 7.

El partit del Barça, suspés per coronavirus 

Ni contra el Rayo Vallecano ni contra el Levante. L’actual líder de la lliga Iberdrola, el FC Barcelona, que entrena Lluís Cortés i té com a segon entrenador al gandesà Rafel Navarro, no podrà disputar el partit que havia d’obrir la jornada aquest dimecres, ni tampoc el del cap de setmana a la ciutat esportiva de Bunyol davant el Llevant femení. Tos dos partits s’han ajornat per casos positius de coronavirus en els dos rivals de les blaugranes.

En el cas de les Vallecas, el Rayo ha anunciat un cas positiu de Covid-19. Pel que fa al conjunt llevantinista, n’ha confirmat 7. Les valencianes van comunicar els cassos el passat dilluns 2 de novembre i fins al dia 9 hauran d’estar sense entrenar ni competir, per tant el partit que les tenia que enfrontar al Barça diumenge dia 8 és impossible de jugar.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.