La comissió de govern del Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) ha aprovat aquest dijous la presentació d’al·legacions a l’Esquema Provisional de Temes Importants (ETIS) del Pla Hidrològic de la conca de l’Ebre que està redactant la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE). El COPATE s’afegeix així a les al·legacions que també han presentat ajuntaments i consells comarcals ebrencs i que han estat redactades per encàrrec de l’Ajuntament d’Amposta pel jurista mediambientalista Ramon Nadal i el doctor en biologia Carles Ibàñez. A més, el COPATE, com a entitat adherida, també se suma a les al·legacions que ha presentat la Taula de Consens del Delta.

“Més enllà de les polítiques ambientals que impulsem des del COPATE, tenim un clar compromís amb el riu i la supervivència d’un ecosistema que dona coherència a la Reserva de la Biosfera. És per això que donem suport a totes aquelles al·legacions que denuncien la fragilitat i els problemes que té el Delta i que necessiten una solució imminent”, ha manifestat el president del COPATE, Joan Alginet. En aquest sentit, el COPATE agraeix el treball que realitza tant la Plataforma en Defensa de l’Ebre, com la Taula de Consens del Delta i els científics i experts, per instar les administracions competents a donar una resposta immediata a la regressió que pateix el Delta des de fa dècades i que s’ha aguditzat amb el temporal Glòria.

Les al·legacions pretenen que la CHE reconegui els problemes de regressió i subsidència del delta de l’Ebre i reclamen un increment dels cabals ecològics per garantir-ne la supervivència, així com la restauració del flux d’aigua i sediments al riu Ebre seguint directrius científiques.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.