Disciplina urbanística de la Generalitat de Catalunya ha determinat que la bassa construïda a la casa de la presidenta del Consell Comarcal de la Terra Alta, Neus Sanromà, no és una bassa de reg tal com ella defensava, sinó una piscina il·legal, segons publica La Vanguardia. L’organisme ha multat amb 8.400 euros el marit de Sanromà, qui és el propietari de l’immoble. La construcció es tractaria d’una piscina construïda en sol rústic sense la llicència pertinent.

La presidenta de la institució comarcal ha denunciat a través d’un comunicat “l’ús partidista” en la divulgació d’aquesta informació, i ha assegurat de nou que “s’ha tramitat i presentat tota la documentació requerida per l’Ajuntament per la construcció de la bassa”.

Sanromà explica que el seu marit encara “no ha rebut cap notificació ni comunicació per part d’Urbanisme de la Generalitat” i lamenta “veure que hi ha partits polítics que pretenen convertir l’Administració de Catalunya en les clavegueres del Govern per intentar atacar l’honorabilitat de determinats càrrecs polítics, i per judicialitzar la rivalitat en l’àmbit privat en lloc de fer política”.

D’altra banda, la presidenta comarcal anuncia que “quan es tingui notificació oficial de l’esmentada sanció, es presentaran els recursos i la denúncia pertinents per la vulnerabilitat de la confidencialitat d’informació administrativa i per l’ús fraudulent i partidista d’aquesta informació”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.