La Regió Sanitària de Terres de l’Ebre aplica des d’aquest dimecres una nova fase del Pla de Contingència pel qual tots els centres hospitalaris de la regió ja ingressen pacients covid positius. Fins dimecres, aquests malalts aguts i crítics es concentraven a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i els que requerien atenció intermèdia a l’Hospital de la Santa Creu.

L’aplicació del Pla de Contingència també estableix que, en la mesura que sigui possible, tots els centres hospitalaris mantindran, de moment, l’activitat quirúrgica, sempre garantint la seguretat tant d’usuaris com de professionals.

En aquests moments, l’únic centre que des dimecres no pot fer activitat quirúrgica és l’Hospital Comarcal d’Amposta, arran d’un brot detectat. Un cop es tinguin els resultats dels cribratges que s’hi estan realitzant aquest dijous es prendran les mesures corresponent.

Pel que fa a la pressió assistencial covid a la Regió Sanitària Terres de l’Ebre, l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta compta amb 16 hospitalitzats positius i 6 a l’UCI; l’Hospital Comarcal d’Amposta té 6 positius ingressats; l’Hospital de la Santa Creu té 25 positius dels quals 16 corresponen al brot detectat els passats dies; l’Hospital de Móra d’Ebre té 1 positiu ingressat.

D’altra banda, la Regió Sanitària Terres de l’Ebre ja disposa des d’aquesta setmana, els testos antigènics ràpids que s’utilitzaran als hospitals d’aguts i als CAP que permeten tenir el diagnòstic en 20 minuts i que s’aplicaran a malalts simptomàtics. Aquests tests donaran una major agilitat en la confirmació dels resultats.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.