La Ribera d’Ebre està preparada per a la transició energètica cap a les energies renovables, però ha d’analitzar molt bé l’impacte ambiental que suposa fer aquest canvi. Aquesta ha estat la idea transmesa en la tercera sessió del cicle de conferències ‘Repensem la Ribera d’Ebre’, uns col·loquis organitzats pel Consell Comarcal i el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre que s’allargaran fins al mes vinent. El títol de la jornada ha portat per nom ‘Transició energètica, una oportunitat de futur?’

En aquesta tercera sessió, el director de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible, Òscar Saladié, ha donat informació sobre com caminar cap a un model energètic enfocat en les energies renovables per tal que les administracions coneguin quines polítiques i decisions han d’aplicar si volen fer realitat el canvi a la comarca. Les idees principals que Saladié ha volgut transmetre en la seva intervenció han estat les d’animar a la ciutadania a empènyer les institucions a la transició, reduir entre tots i totes el consum d’energia, i apostar per l’energia renovable de proximitat.

La massificació que pateix actualment la Ribera d’Ebre en nombre de generadors eòlics ha estat exemple que l’impacte ambiental és un dels preus a pagar per arribar a un model energètic més sostenible. Tot i així, les normatives actuals no són clares respecte al concepte de ‘concentració’ i ‘massificació’.

La propera conferència serà el dimarts 20 d’octubre, on Toni Roch, cap de secció del Servei de Desenvolupament Econòmic Local del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, parlarà sobre ‘Desenvolupament local’.

 

Autor: