L’Ajuntament d’Alcanar i l’Associació Mediterrània LGTBI han impulsat un nou projecte al municipi per la igualtat, la diversitat i la inclusió de les persones LGTBI. El servei serà una realitat a partir del divendres 16 d’octubre, quan s’obrirà el punt d’informació LGTBI al Casal Jove. Membres de l’entitat hi seran una vegada al mes per a oferir suport i ajuda a totes aquelles persones que ho necessiten.

El president de l’Associació Mediterrània LGTBI, Àngel Joan Ros, ha explicat que “l’assessorament que arriba des d’una entitat d’igual a igual és fonamental per a eliminar barreres” i ha destacat que “el servei s’orienta a tota la societat però amb una atenció especial a les persones joves i des d’un enfocament que toca tots els àmbits de la vida”.

Tot i que presencialment hi seran el tercer divendres de cada mes, des de l’entitat avisen que estaran disponibles sempre que siga necessari per Whatsapp i correu electrònic. A més s’ha dissenyat una breu enquesta digital entre els joves per donar a conèixer els seus interessos i les seues necessitats a l’hora de dissenyar cursos o tallers per part de l’entitat.

Entre els serveis que oferiran hi ha el d’atendre consultes i dubtes sobre pràctiques més segures per a reduir la incidència de les infeccions de transmissió sexual. També es realitzaran proves ràpides de detecció, de forma gratuïta, anònima i confidencial, així com la distribució de preservatius masculins i femenins.

La regidora de Joventut, Meritxell Ulldemolins, ha explica que “és un projecte molt engrescador. Després de detectar la necessitat de disposar d’un servei com aquest, va ser molt fàcil, una vegada vaig contactar amb Ros, posar-lo en marxa”.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.