Un total de 25 grups escolars de Tortosa han estat confinats arran dels positius de covid-19 detectats pels cribatges massius realitzats pel Departament de Salut als centres de l’Escola Remolins, Sagrada Família, Consolació i l’Institut Despuig. Es tracta dels quatre primers (dels 13 previstos fins el 26 d’octubre) on s’han realitzat els cribratges a conseqüència del brot de coronavirus originat a l’escorxador que l’empresa Padesa té al municipi de Roquetes.

El centre amb major incidència ha estat el col·legi de la Sagrada Família amb un total 18 positius que han fet confinar 12 grups escolars (1 de pàrvuls, 3 de primària, 4 de secundària i 4 de batxillerat). A l’Institut Cristòfol Despuig s’han detectat 8 positius amb 5 grups escolars confinats (3 de secundària i 2 de batxillerat. A la Consolació, els grups confinats en són 5 (1 de pàrvuls, 2 de primària i 2 de secundària) i a l’Escola Remolins els cribratges massius han obligat a confinar tres nous grups (1 de pàrvuls i dos de primària).

En total, Salut ha realitzat 1.880 proves PCR durant la primera setmana de cribratges a aquests quatre centres escolars de Tortosa, de les quals 41 han donat positiu de covid-19. (queden 6 proves pendents).

Des que va iniciar-se el curs escolar, un total de 82 grups escolars de les Terres de l’Ebre (50 a Tortosa) han estat confinats per casos de covid-19 i 23 (8 a Tortosa) ja han estat desconfinats.

Aquesta setmana els cribratges massius es faran als alumnes de l’Escola Ferreries i Llar d’Infants Mare Natura (aquest dimarts), l’Institut Escola El Temple (dimecres) i l’Institut de l’Ebre (divendres).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.