El Departament de Salut de la Generalitat ha iniciat aquest dilluns un nou cribratge als treballadors de l’empresa Padesa de Roquetes per tal de controlar i evitar la cadena de transmissió. Actualment el brot de Padesa compta amb 272 positius, dels quals 230 corresponen a treballadors i 42 a contactes. El cribratge continuarà també demà dimarts i afecta a 372 treballadors més que havien estat negatius.

D’altra banda, l’empresa reforçarà el pla de prevenció davant la Covid-19 amb la incorporació de quatre monitors per reforçar les funcions informatives i de compliment de mesures preventives. entre altres mesures adoptades per part de l’empresa hi ha la intensificació de rentat de mans dels treballadors i del pla de neteja i desinfecció de zones i elements comuns com vestuaris, banys i menjador; el tancament temporal del bar; l’augment de la freqüència de ventilació d’espais comuns i la revisió de la freqüència de renovació de l’aire de la sala d’especejament.

Pel que fa a mesures de caire organitzatiu s’establiran torns a la planta d’especejament. Es realitzarà una acció formativa conjunta entre l’empresa i Salut Pública adreçada als treballadors i es reforçarà el missatge dels aïllaments, quarantenes, desplaçaments i contacte social.

A més, s’insistirà en l’avís que els fills i filles dels treballadors no vagin a l’escola fins no saber el resultat negatiu de la prova PCR feta als treballadors i que aquests tampoc no vagin a treballar fins que no es tinguin els resultats. Així mateix, el servei de prevenció de riscos laborals de l’empresa farà seguiment dels treballadors que siguin contactes estrets per veure l’evolució clínica i per verificar el compliment de mesures de quarantena.

Igualment, s’ha establert un contacte permanent entre responsables de l’empresa i Salut amb una reunió setmanal de seguiment de l’avaluació del brot i de les mesures acordades.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.