Tortosa arranca aquest dilluns la fase de votació dels pressupostos participatius d’enguany. Després de validades pels departaments tècnics de l’Ajuntament, el llistat de propostes vàlides és de 65. Són aquestes opcions les que ara se sotmeten a la consideració de la ciutadania, perquè esculla on vol que el consistori invertisca els 200.000 euros disponibles: 170.000 per al nucli urbà de Tortosa i 15.000 euros tant al poble dels Reguers com al de Vinallop. 

De la distribució territorial de les propostes vàlides, 52 corresponen al nucli urbà de Tortosa, 10 són dels Reguers i 3, de Vinallop. Les opcions s’han agrupat en diferents categories: accessibilitat; carrers i pavimentacions; enllumenat; equipaments públics; salut; esports; jocs; mascotes; mobilitat; parcs i places, i patrimoni. 

El llistat definitiu es pot trobar a la web www.participa.tortosa.cat on també s’han de fer les votacions. En esta edició no hi pot haver votació presencial, pels condicionants que comporta la pandèmia de covid-19. Per votar, cal identificar-se prèviament mitjançant les dades personals (DNI, certificat digital o idCAT mòbil o [email protected] PIN) i l’usuari rebrà un correu que l’habilita per escollir les propostes. Cada persona en pot marcar un màxim de tres. 

Tenen dret a votar les persones que al 31 de desembre del 2019 haguessen complit els 16 anys i que en aquella data constessen com a empadronades a Tortosa. 

El termini de votació finalitza el 25 d’octubre. Posteriorment es farà el recompte dels vots i s’anunciaran les opcions escollides per la ciutadania. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.