Els darrers anys, la mirada del realitzador Albert Vidal (Vèrtex Comunicació) s’ha fet notar en els vídeos del festival Deltebre Dansa. Ara, la seva mirada poètica a través del moviment del cos i dels escenaris del Delta li han valgut el premi al Millor Audiovisual d’Esdeveniments del Terres Travel Festival, el certamen especialitzat en cinema turístic, de paisatge i viatges que fins dissabte 12 de setembre se celebra a Tortosa. La càpsula titulada XVI Festival Deltebre Dansa es va enregistrar l’estiu de l’any passat i és un emotiu treball de videodansa amb deu ballarins professionals internacionals que van participar en el festival de Deltebre.

El jurat de la quarta edició del Terres Travel Festival també ha reconegut l’audiovisual Longboard Terres de l’Ebre de Jaume Cebolla de Deltebre amb el segon premi al Millor Film sobre Turisme i Ecologia. El documental s’ha enregistrat en els diferents indrets del nostre territori on es practica el descens amb monopatí. Amb la presència de patinadors locals i del professional Òscar Rodríguez, pretén reivindicar la pràctica segura d’aquest esport, cada cop aquest esport és més present a les carreteres del sud de Catalunya.

Patrimoni cultural i rutes familiars

El vídeo Turisme en Família de Jon Rion dins la campanya de promoció turística de l’Ajuntament de Torredembarra ha guanyat el premi al Millor Film Turístic de Catalunya de la quarta edició del Terres Travel Festival. L’audiovisual presenta la població com un valor segur per al turisme en família, amb patrimoni cultural, entorn natural privilegiat, rutes familiars amb BTT, gastronomia, tradició popular, platges de bandera blava, festes i folklore.

Entre els premiats de producció catalana també s’hi compta Gratitud Pallars un vídeo dels fotoperiodistes Rafa Pérez, Rafael López-Monné i Siqui Sánchez, produït pel portal kamaleon.viajes que s’ha endut el guardó al Turisme accessible i responsable. El treball focalitza en iniciatives de turisme responsable que reforcen els vincles entre les persones —locals i visitants— i els valors del territori. A més, el certamen ha premiat el documental Climent Guitart, Pioner del Turisme del director Pere Llibre (Fundació Climent Guitart / Minoria Absoluta), un film que repassa la biografia de l’empresari Climent Guitart, pioner i visionari de la indústria del turisme al nostre país. El ‘escape room’ a l’aire libre más grande del mundo (Agència Catalana de Turisme / Aftersashave.tv)i #Reconnect2020: How much quality time do you spend with your family every day? de Roger Estil·les per al Cambrils Park Resort. El premi al millor audiovisual de turisme actiu ha reconegut Make It Happen In Catalonia: Water Sports de Carlos Ortet (Agència Catalana de Turisme / ZOOPA).

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.