La plataforma Salvem Torrefullola i La Mola alerta que el dilluns de la setmana vinent dilluns tindrà lloc la ponència ambiental sobre un dels nous parcs eòlics projectats al Baix Ebre, concretament el parc de la Mola, un espai que genera preocupació mediambiental per l’àguila cuabarrada. Per aquest motiu, el Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans (GEPEC) han presentat al·legacions al projecte.

A més, aquest parc eòlic també desperta preocupacions pel patrimoni històric que hi ha a l’indret, la torre de Fullola, una edificació de més de vuit-cents anys catalogada com a Bé del Patrimoni Cultural de Catalunya. Fa un any, en un ple de l’Ajuntament de Tortosa, es va demostrar intenció de conservar i restaurar la torre de Fullola.

La plataforma Salvem Torrefullola i La Mola estan preocupats pel posicionament dels ajuntaments afectats, el Perelló i, sobretot, Tortosa, ja que Torrefullola pertany al seu terme municipal.

Els dos projectes de la Creu de la Serra i el de Colladetes encara estan en temps d’al·legacions dins el període de consulta. Mentrestant, la plataforma Salvem Torrefullola i La Mola continua donant-se a conèixer i treballant amb GEPEC per aturar els nous projectes eòlics.

 

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.