Tot i que la temporada dels Dissabtes de Teatre al Teatre Orfeó Montsia començarà el dia 3 d’octubre de forma gradual amb les normes de seguretat, higiene i amb l’aforament que pertoca, aquest estiu el col.lectiu de la Xarxa Ulldecona i l’Ajuntament portaran a terme tot un seguit d’actes festius al carrer.

Amb el lema ‘La Xarxa surt al carrer’, la Xarxa Ulldecona vol mantenir l’esperit iniciat l’any 2004 de programació estable de teatre professional destinat a tots els públics programant produccions ajornades durant la passada temporada i ampliant l’oferta d’espectacles familiars.

La programació per a tots els públics al carrer comença el dissabte 1 d’agost a les 19.00 hores a l’esplanada de l’Oficina de Turisme d’Ulldecona, edifici modernista de César Martinell. El recinte, amb aforament limitat, tindrà dos controls d’accès, pel carrer Mossén Mulet i pel passeig de l’Estació confluència carrer Sans Borja. El preu per al primer espectacle serà d’un 1€, no hi haurà taquilla i la compra de les localitats es podrà fer només a través del portal de venda de l’entitat www.ulldeteatre.org. Per tant les entrades per accedir a l’espectacle s’hauran de comprar per avançat online i presentar-les en pdf dins del mòbil o imprimir-les a casa.

L’espectacle inaugural de ‘La Xarxa surt al carrer’ serà Mira’t de la companyia circense “Circ Pànic, una proposta valenta creada pel mateix intèrpret, l’acròbata Jordi Panareda amb direcció de l’actor i director italià Piero Steiner i Stéphanie Coppé i amb música en directe. Una creació amb una gran balança, pesos, equilibris, acrobàcies, contrapesos… un viatge a la recerca constant dels límits de l’equilibri. Arriba ara a Ulldecona havent participat al Festival Sismògraf d’Olot, a La Mar de Circ de Vila-real, a Fira Tàrrega, La Vela de Ca l’Estruch de Sabadell , al CCBW (Centre Culturel du Brabant Wallon-Belgique) i Fira Mediterrànea de Manresa, entre altres.

La festassa, el divertiment i la cultura en temps de Covid seguirà el dissabte 8 d’agost amb el grup d’animació Fadunito que passejarà a ‘La Gran Família’ pel carrer major de la localitat. Aquest espectacle familiar, format per una mare i el seus fills, té una característica molt singular: són grans, de dimensions espectaculars, un show visual i itinerant amb moltíssima interacció amb el públic i l’espai.

El primer diumenge de setembre día 6, el que hauria d’haver sigut el final de les festes majors, la Xarxa Ulldecona aporta a l’hora del vermut i a diferents indrets del municipi dos nous formats artístics adaptats a la nova normalitat on el circ, pallassos i música en directe agafaran embranzida als carrers amb els espectacles ‘A la fresca‘ i ‘Bi Circ’, tots ells còmics, visuals, sense text a través del llenguatge del clown.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.