La Comissió per la Sostenibilitat de les Terres de l’Ebre es reunirà el 23 de juliol per a tractar el projecte de minitransvasament de l’Ebre a Santander que podria aprovar aviat el govern espanyol. Aquesta data l’ha anunciada aquest dimarts el delegat del Govern, Xavier Pallarès, en una compareixença posterior al Consell de Direcció de l’Administració de la Generalitat a les Terres de l’Ebre.

La Junta de Govern de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE)va avalar a principis d’aquest mes de juny un minitransvasament de 4,99 hectòmetres cúbics d’aigües de l’Ebre a Cantàbria. L’acord va ser adoptat amb l’oposició de la representació del Govern d’Aragó i de l’Ajuntament d’Alcanyís; la resta de representants dels usuaris i comunitats autònomes no s’hi van oposar.

Aquest transvasament d’aigües es demana amb caràcter “permanent i indefinit” per atendre les necessitats d’aigua de la ciutat de Santander.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.