El Consell Comarcal del Baix Ebre se suma a la campanya ‘Fes un pas cap a la diversitat’,  que promou el Servei d’Atenció Integral (SAI) LGBTI juntament amb la resta de SAI comarcals i locals de Catalunya i que consisteix a  pintar un pas de vianants amb els colors de la bandera de l’arc de Sant Martí per tal de commemorar el Dia per l’Alliberament LGBTI. L’objectiu d’aquesta iniciativa és  fer visibles i efectius els drets de totes les persones. Així aquest migdia el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura; la consellera comarcal de Serveis Socials, Laura Fabra; el conseller comarcal de Joventut, David Poy; la consellera comarcal de Comerç i Consum, Virgínia Borràs; el conseller comarcal Andreu Curto i una representant del col·lectiu LGTEbre han pintat una franja d’un pas de vianants a l’accés al Consell Comarcal.

Des del SAI LGBTI del Consell Comarcal s’ha proposat als ajuntaments del Baix Ebre que realitzen la mateixa actuació reivindicativa durant aquesta setmana. Diumenge, 28 de juny, es commemora el Dia Internacional de l’Orgull LGBTI. També s’ha penjat la bandera amb els colors de l’arc Sant Martí a l’entrada al Consell com un gest de reconeixement vers el col·lectiu de persones LGBTI.

El Consell Comarcal del Baix Ebre va aprovar en la darrera sessió plenària el pla comarcal per la diversitat sexual (2020-2024). “L’objectiu del pla és promoure l’erradicació de l’LGBTIfòbia i fomentar una societat més inclusiva”, ha dit Faura.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.