L’Ajuntament d’Amposta ha presentat un “ambiciós projecte” per impulsar la mobilitat sostenible a la ciutat. El nucli urbà tindrà 24 quilòmetres de xarxa de carril bici i més de 25 zones d’estacionament per a bicicletes“Tots els carrers del nucli urbà d’Amposta són, i amb això insistirem molt, vies d’ús compartit i per tant, els vehicles a motor han de conviure i respectar les bicicletes”, ha remarcat l’alcalde Adam Tomàs.

Amb tot, l’Ajuntament, a través de la regidoria de Governació i Serveis al Territori, ha projectat diferents zones que senyalitzarà específicament per a ús de bicicleta. “Actualment tenim pintats 5,1 quilòmetres de carril bici i 1,5 quilòmetres de vies de prioritat invertida on els vianants i les bicicletes tenen prioritat per sobre dels vehicles a motor. La voluntat és fer diferents circuits per circular en bici de forma segura, amb accés als col·legis i als serveis públics”, ha explicat l’alcalde

El projecte inclou diferents tipus de senyalitzacions per a l’ús de la bicicleta. Es projectaran 6,5 quilòmetres de carril bici, 3,8 quilòmetres de vies de prioritat invertida, 3,7 quilòmetres de vies de prioritat bicicletes i se senyalitzaran 3,1 d’ús compartit vehicles a motor i bicicletes.

A més de la senyalització, el pla també inclou la instal·lació de més de 25 zones d’aparcament de bicicleta. “Actualment hi ha molt poques zones d’aparcament i amb aquest pla ho reforçarem”, ha afegit l’alcalde, qui també ha assenyalat que el desenvolupament d’aquest pla anirà acompanyat d’una campanya de foment de l’ús de la bicicleta i també de conscienciació que l’espai és compartit.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.