Una trentena de xiquets i xiquetes de les dues llars d’infants municipals, la Sequieta i la Gruneta, han retornat aquest dilluns a les aules. Els dos equipaments municipals han reobert portes complint tots els criteris establerts pel Departament d’Educació: només alumnes matriculats abans del 12 de març, majors d’1 any i prioritzant sempre els fills i filles de famílies obligades a fer treball presencial. “S’ha ofert la possibilitat a totes les famílies i hem pogut donar resposta a tota la demanda que hem rebut”, assenyala la regidora d’Educació, Núria Marco, tot destacant que aquesta trentena d’alumnes representa un 20% de la capacitat de totes les llars.

Les llars han obert amb jornada intensiva habitual del mes de juliol (fins les 15.00 h.) i amb servei de menjador amb carmanyola, “per evitar més entrades i sortides del centre, ja que les mesures de protecció obligatòries per evitar l’acumulació de mares i pares a les entrades i sortides dels dos centres dificultaven l’horari de matí i tarda”, explica Marco. A més, el pati s’ha dividit en diferents espais perquè cada grup utilitzi el mateix espai i no hi haja contacte entre alumnes de diferents classes. Finalment, com a mesura de prevenció i seguretat, s’ha prioritzat l’ús d’objectes de plàstic, en comptes de tela o materials porosos, ja que són més fàcils de netejar.

Pel que fa als altres serveis educatius municipals, cal destacar que la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), ha establert un horari perquè tot l’alumnat pugui assistir-hi de manera presencial i individual, en funció de les necessitats de cara a l’orientació acadèmica per al curs següent: continuïtat a l’ESO, canvi a PFI o canvi a cicles d’FP. Quant a l’Escola d’Art i Disseny, Esardi, l’atenció es continuarà fent de forma telemàtica per acabar el curs. També es fa atenció individualitzada i tutories presencials sempre que l’alumne ho demani amb cita prèvia.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.