Societats de Caçadors del delta de l’Ebre, coordinades per la Federació Catalana de Caça amb el parc natural i els regants, han instal·lat 113 rampes als canals de regadiu en aquest espai natural protegit per evitar que exemplars d’aus aquàtiques, principalment ànecs, acabin morint. L’altura de les parets de les canalitzacions dificulten la sortida de les aus i, en molts casos, expliquen, acaben sent víctimes de depredadors com els gavians. Això, segons els caçadors, fa disminuir la població d’aquestes espècies. La construcció de rampes d’obra es complementa cada any amb instal·lacions provisionals a l’època de crida. De les 113 rampes instal·lades pels caçadors, 32 han estat finançades pel parc natural i la resta per la Federació Catalana de Caça.

Segons l’entitat, aquest 2020, i com a conseqüència de l’emergència sanitària pel coronavirus, no s’han pogut implementar les estructures fixes previstes i, en el moment que la desescalada ho ha permès, s’han instal·lat rampes provisionals de canyís i fusta als canals, que se sumen a les existents anteriorment i les provisionals que es guardaven de l’any anterior. Les comunitats de regants i el parc natural han contribuït a la seva col·locació.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.