La consellera de Salut, Alba Vergés, ha acusat el govern espanyol de preparar un reial decret un cop aixecat l’estat d’alarma per recuperar competències per al Ministeri de Sanitat. “Volen aprofitat l’excepcionalitat, ni el PP ho va aconseguir tot i tenir un 155 a l’abast“, ha declarat a RAC1. La consellera ha afirmat que aquest decret és “innecessari” i que el Govern ha gestionat l’epidèmia i ho pot continuar fent. “S’acaba l’estat d’alarma i vols continuar intervenint i manant sobre Catalunya. Per mi és inacceptable“, ha manifestat. Vergés ha reivindicat les competències en Salut de la Generalitat i ha considerat “incomprensible” el plantejament de l’estat.

La consellera ha acusat el govern espanyol de voler recuperar un projecte del PP per donar més poder a Sanitat però ha reivindicat que l’administració que acaba donant resposta és la Generalitat. “A què ve ara un reial decret? No ens cal absolutament per a res“, ha dit.

Vergés ha defensat que la ‘nova normalitat’ l’ha de gestionar “qui té competències” i ha lamentat que totes les ordres i obligacions que es posen des de l’Estat mai van acompanyades de recursos. “Sobretot molt respecte a qui ha de gestionar això. No ho hem vist aquí“, ha conclòs.

Entre d’altres, i en base al que seria l’esborrany d’aquest reial decret, Vergés ha criticat que s’estableixin criteris clínics per fer PCR i que s’apunti que els laboratoris han de comunicar la informació directament al govern espanyol.

Autor: