La resolució de les competicions de la temporada 2019-2020 emesa per la Real Federación Española de Voleibol, on es fixaven els ascensos i descensos de les categories espanyoles, implica que els equips catalans tenen fins a 9 places a la categoria de plata del voleibol espanyol. A banda dels descensos de la Lliga Iberdrola, hi ha permanències i els ascensos de 4 equips.

A la Superlliga masculina 2 hi haurà un total de 4 equips catalans la propera temporada. A la permanència del Tarragona SPSP i el Voleibol Mundet, s’hi ha de sumar l’històric ascens del CEVOL Torredembarra i la tornada a la categoria del CN Sabadell. Per primer cop a las seva historia els de Torredembarra militaran a la categoria de plata del voleibol espanyol després d’una temporada històrica. L’equip torrenc ocupava la segona posició a la classificació, quan es va aturar la competició, amb 50 punts després de 20 partits, i acumular 18 victòries i només 2 derrotes.

D’altra banda el CN Sabadell, també obté la plaça al ser també un dels equips de Primera Divisió que encara tenia opcions de classificar-se per a les fases en el moment de l’aturada de la competició pel coronavirus. Els de Sabadell ocupaven la tercera posició amb 47 punts, 16 victòries i 4 derrotes. En tot cas, els dos clubs han informat que acceptar l’ascens de categoria està supeditat a la viabilitat econòmica. Una decisió que encara no han informat cap dels clubs.

En categoria femenina les places per a equips catalans són 5 tot i que amb molts factors clau per decidir i que defineixin quins equips acabaran competint en aquesta categoria. Segons les decisions preses per la Comissió Delegada de la RFEVB, dues d’aquestes places les ocuparien el DSV CV Sant Cugat i el CVB Barcelona, després del seu descens de la Lliga Iberdrola. A més, s’hi hauria de sumar la permanència del CV Esplugues, en una gran temporada on ocupava la cinquena posició en el moment de l’aturada de les competicions.

Les altres dues places que tindrien els equips catalans serien la del Voleibol Sant Just, primer classificat del grup B de la Primera Divisió Nacional, i el DSV CV Sant Cugat, segon classificat del mateix grup i que tenia opcions de classificació per a la fase d’ascens en el moment de l’aturada de la competició per coronavirus. L’ascens del Sant Cugat estaria supeditat a si finalment es fa efectiu el descens del primer equip del club santcugatenc que ha recorregut el seu descens al Consejo Superior de Deportes. El que està clar és que no hi pot haver dos equips del mateix club a la mateixa categoria, i aquesta és una plaça que es podria perdre.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.