La plantilla del CD Tortosa que formarà part del nou projecte esportiu a segona catalana encapçalat per Guillermo Camarero, va prenen forma i amb el fitxatge d’Arnau Bertomeu completen fins al moment sis altes a l’equip, que encara no està tancat.

Des que dimecres la tarda es va conèixer que la propera temporada el club de la capital del Baix Ebre competirà la propera temporada al grup sisè de 2a catalana, després de la decisió de la Federació Catalana de Futbol d’ascendir a primera catalana la temporada vinent al Gandesa (com a equip campió) i la Rapitenca (com a segon millor segon classificat dels sis grups que existeixen a la categoria), el futur ja queda esclarit en el cas de no existir cap moviment inesperat.

Així doncs, els directius i el cos tècnic segueixen treballant a corre-cuita per confeccionar la millor plantilla possible de cara a una temporada que ha de ser la de la confirmació del projecte esportiu i partir des d’un inici amb la mirada posada al retorn a primera catalana tres temporades més tard. En aquest aspecte, al fitxatge que ja vam comentar del capità fins la temporada passada de la UE Rapitenca, Iván Gasparin, cal afegir en aquests quinze dies des de que es va confirmar l’staff tècnic ,el retorn a la disciplina roig-i-blanca del davanter de l’Amposta, Carles Sahraoui, màxim golejador de l’equip del Montsià la passada temporada amb divuit gols i que fa tres temporades que va militar al conjunt roig-i-blanc a primera catalana i també va estar de petit al nostre planter (ha militat tres temporades al club roig-i-blanc); Roger Escribà, defensa esquerrà procedent del CF Amposta que de petit va formar part del futbol base tortosí i que disposa d’experiència en categories superiors després del pas per la Pobla de Mafumet a 3a Divisió i l’Ascó i que tornarà a vestir la roig-i-blanca després de debutar la temporada 2014-2015 jugant tres partits al primer equip; el migcampista Sergio Galera, que torna a la que va ser casa seva durant dos campanyes fa tres temporades i que va formar part de l’equip que va celebrar l’ascens a 1a. Catalana. Sergio arriba procedent del Roda de Barà, havent militat a les files del Vilanova, CF Gandesa i CF Amposta entre d’altres; el jove de 20 anys Marc Fabregat procedent del CF Ulldecona. Marc és central esquerrà, després de formar-se als equips falduts de base, va passar pel CD Tortosa i va acabar la seva etapa al futbol base del Nàstic on després va estar mitja temporada al FC Ascó; i per últim Arnau Bertomeu, jugador ofensiu de 23 anys i procedent del CF Camarles i en anteriors etapes al CF Amposta. Tot i existir l’interés del CF l’Ampolla per fitxar-lo finalment s’ha decantat per l’oferta tortosina.

D’altra banda, l’efecte colateral de la resolució federativa ha significat tres baixes de jugadors que en principi es comptava amb ells: els germans davanters Pol i Marc Benito i el capità i migcampista Uri Benito, que podrien acabar tots tres al FC Ascó dels fins ara tècnic roig-i-blanc Germán Inglés. Beresiarte, que també estava al CD Tortosa, podria acabar vestint la camiseta verda del conjunt riberenc la propera temporada. El primer, Pol, ja s’ha confirmat oficialment com a fitxatge del conjunt riberenc. Al mateix temps, el lateral Cristian Díaz, si que continuarà vestint la camiseta del CD Tortosa, la propera temporada.

Els propers moviments que es podrien confirmar serien l’arribada a l’equip del Baix Ebre, de Ferran Roig, qui tot i confirmar des de l’equip del Montsià la seva renovació per un any més la decisió federativa d’ascendir al club rapitenc a la categoria superior, sembla ser que ha canviat les intencions del jugador que per motius personals no continuarà vestint la blava la temporada vinent. Hi han hagut contactes amb el CD Tortosa, qui estaria interessat en fitxar-lo. Al mateix temps Cotaina (Vila-seca juvenil) farà la pretemporada. Ja s’ha assegurat la renovació de Josué, Manolo Puig, Dome, Aleix Salvadó i Cristian Díaz. Resten esclarir la continuïtat a l’equip de jugadors com Dani Bel, Sergi Durán, Carlos Rios, Sergi Bel, Aitor Sales, Íker Cid, Joseph i Facu. Nacho (que ha fitxat en l’Amposta), el porter Gabela (que s’incorpora al Camarles) o Sabaté no continuen.

Falten entre tres i quatre fitxatges per donar la plantilla per tancada a priori. El tècnic Guillermo Camarero ens comentava a la redacció de l’Ebredigital que “estic content amb l’equip que estem fent. En principi demà parlem amb Rios per segellar la seva continuïtat. En el cas que no ens enteguessem es tindria que buscar una alternativa a la porteria. Però a la vegada, cal incorporar un jugador més per línia sense tancar en cap moment el capítol d’incorporacions“.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.