El director de Deltebre Dansa, Roberto Oliván, ha difòs un emotiu vídeo que acompanya la carta que reproduim tot seguit per comunicar la suspensió d’aquest festival a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. Podeu llegir la informació de la suspensió del festival aquí.

Hem fet tot el possible perquè el festival Deltebre Dansa 2020 es pogués celebrar aquest estiu, però, davant aquest escenari i les restriccions imposades per les autoritats a la celebració d’espectacles públics i la lliure circulació de persones, l’organització es veu forçada a ajornar aquesta edició del festival, que estava prevista del 6 al 19 de juliol.

La incertesa que generen les mesures que s’imposaran en els propers mesos no ens assegura que, enguany, el festival es pugui desenvolupar amb les mínimes garanties i amb la qualitat de les edicions anteriors. La nostra prioritat és garantir la seguretat del públic, dels participants, dels artistes i de totes les persones involucrades en el festival. En aquestes circumstàncies, i en coordinació amb l’Ajuntament de Deltebre, hem decidit que la millor opció és que el festival Deltebre Dansa quedi ajornat a l’any que ve. Després d’assessorar-nos i haver considerat totes les opcions, creiem col·lectivament que aquesta és l’única alternativa viable.

Per la nostra banda, continuarem treballant i invertint tota la nostra energia i il·lusió perquè el 2021 tornem amb una nova proposta de programació per a convertir el festival Deltebre Dansa en un dels epicentres internacionals de les Arts Escèniques.

Travessem temps excepcionals que ens obliguen a repensar-nos de manera col·lectiva. Les Arts Escèniques són un dels sectors més afectats per aquesta crisi. Encara no sabem quan ens podrem retrobar per veure un espectacle, per compartir art, en el que és un dels actes socials més significatius de la nostra cultura; una cultura que ens identifica i ens transforma la vida, tant en l’àmbit individual com col·lectiu. Però, al mateix temps, aquest és un sector amb una enorme fragilitat, que sobreviu gràcies a un teixit professional resilient i passional.

El nostre repte és pensar i repensar noves formes de fer cultura, nous camins per apropar la dansa i les arts del moviment que tant estimem, al públic. Aquesta aturada forçada ens és dolorosa, però també l’entenem com una oportunitat per crear una nova normalitat respectuosa amb la natura i el medi ambient; una nova normalitat més digna i sostenible des del punt de vista social, cultural i econòmic. No pararem de moure’ns, que és el que millor sabem fer, per aconseguir-ho.

Volem mostrar el nostre agraïment al professorat, als artistes, participants, patrocinadors, col·laboradors, institucions i totes les persones que treballen en aquest Festival i el converteixen en un referent internacional. Gràcies també al públic que ens ha donat suport durant els quinze anys d’història i ha cregut en el nostre projecte.

Tornarem a ballar junts, segur!

Roberto Olivan, Director del Deltebre Dansa

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.