Agents de Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil de Tortosa investiguen un veí de Tortosa com a presumpte autor d’un delicte de maltractament animal i abandó amb resultat de mort, després de localitzar el cadàver d’un cànid en una finca de Jesús.

Els fets es remunten a diumenge passat quan una patrulla del Seprona va descobrir al paratge del barranc del Riu Sec el cadàver d’un gos femella de raça podenca, sense signes externs de violència. Aquest animal hauria mort unes quatre hores abans i després d’haver criat possiblement el dia anterior.

Quan s’estava realitzant la recollida de mostres i del cadàver, es va detectar la presència d’un home de mitjana edat que rondava per la finca. Després de ser identificat es va procedir a l’obertura de diligències penals per la comissió d’un presumpte delicte de maltractament animal amb resultat de mort. Els agents van traslladar el cos de l’animal fins les dependències del Cos d’Agents Rurals de Tortosa, i van sol·licitar al jutjat en funcions de guàrdia de Tortosa autorització per realitzar la necròpsia i analítica de l’animal per determinar les causes de la mort.

Durant l’últim any, a la zona on va ser localitzat el cadàver de l’animal, ja s’havien practicat diverses actuacions relacionades amb el rescat de diversos cadells de gos en estat d’abandó, amb símptomes evidents de desnutrició i de possibles malalties. Durant aquestes actuacions també s’havien localitzat dues femelles adultes de gos, que criaven indiscriminadament i de forma incontrolada.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.