“Desconfinats. Una mirada al món que vindrà” és la nova proposta de divulgació científica virtual en la que investigadors de la Universitat Rovira i Virgili donaran resposta a les incògnites que es plantegen després de la pandèmia per coronavirus. La primera sessió es farà dijous a les 18 hores a través de la plataforma Microsoft Teams, i se centrarà en respondre dubtes i preguntes sobre la COVID-19. Ho farà Antoni Castro, degà de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut i director del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Sant Joan de Reus. Les persones que hi vulguin participar han de connectar-se a través d’aquest enllaç. Aquesta iniciativa està organitzada pel Campus Extens i la Unitat de Comunicació de la Ciència de la Universitat.

La proposta té per objectiu debatre sobre el futur immediat que s’obre després de l’emergència sanitària global provocada per la COVID-19. Els efectes de la pandèmia ja han provocat canvis en l’economia, les dinàmiques laborals o en les relacions socials, i marcaran un abans i un després en molts àmbits. Aquest vol ser l’objecte de debat del cicle, i per això es convidarà investigadores i investigadors de la Universitat. Cadascú des del seu àmbit de coneixement respondrà les qüestions que tinguin a veure amb temes com la privadesa de dades, la psicologia, l’economia o la nutrició.

Les sessions d’una durada màxima d’una hora, es faran de forma virtual a través de la plataforma Microsoft Teams i són obertes al públic. Només caldrà connectar-se des de qualsevol dispositiu a l’enllaç que es farà públic uns dies abans de cada sessió.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.