El conjunt monumental dels Reials col·legis ha estat elegit nou candidat a tresor del patrimoni cultural de Tortosa. La capital del Baix Ebre va iniciar la setmana passada la campanya d’elecció i promoció 7 tresors del patrimoni cultural de Tortosa. Aquesta iniciativa es realitza en el marc del pròleg de la Capital de la Cultura Catalana Tortosa 2021 i està realitzada per l’organització Capital de la Cultura Catalana amb la col·laboració de l’Ajuntament de Tortosa.

L’objectiu de la campanya és promoure i divulgar el patrimoni cultural de Tortosa d’una manera didàctica, pedagògica, lúdica i motivar la visita als llocs seleccionats i elegits.

Els Reials Col.legis són el conjunt monumental renaixentista més important de Catalunya. Ubicats dintre del Conjunt Històric Artístic de Tortosa està format per tres edificis: el Col.legi de Sant Jaume i de Sant Maties (1564); el Col.legi de Sant Jordi i de Sant Domènec (1578), i l’Església de Sant Domènec (1585).

Fins ara han estat nominats provisionalment com a candidats a tresor del patrimoni cultural de Tortosa: la Banda Municipal de Música, el Castell de la Suda, la Catedral, la Festa del Renaixement, i ara, els Reials Col.legis

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.