Des que es va decretar l’Estat d’Alarma per frenar la pandèmia del COVID19, des del Celler Cooperatiu de Gandesa hem impulsat activitats per poder gaudir dels vins malgrat el confinament. Per això, cada divendres a les set de la tarda, hem programat un tast comentat a través de les xarxes socials. Davant la bona acceptació de la iniciativa, hem decidit posar en marxa la #SetmanaSomdinou, que s’iniciarà avui divendres amb un tast del vi Somdinou Blanc Jove i culminarà divendres de la setmana vinent amb un nou vídeo sobre el Somdinou Negre Jove. De fet, Somdinou (que també inclou misteles i rancis) és una gamma de vins elaborats amb vinyes velles de dinou pagesos cooperativistes.
A més, durant aquesta setmana, conjuntament amb l’agència Bluverd Comunicació també s’oferirà en obert a través del canal de Youtube del Celler (https://www.youtube.com/watch?v=kFTJcTnqW1E) el documental ‘Lo Sindicat’, un reportatge de 40 minuts produït per aquesta agència de comunicació, en ocasió del centenari de la cooperativa. El treball recull el testimoni d’una vintena de pagesos i pageses, cooperativistes, enòlegs, arquitectes i historiadors que repassen els 100 anys d’història del celler (1919-2019) obra de l’arquitecte Cèsar Martinell. El Celler Cooperatiu de Gandesa és considerat com una de les Catedrals del vi, ha estat catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional de la Generalitat de Catalunya, i és una de les Set Meravelles de Catalunya escollides l’any 2007.
Els vins de la gamma Somdinou es poden comprar a la botiga del celler (a través del web www.coopgandesa.com) i estan inclosos en el ‘Box de confinament’, una oferta que per només 40€ inclou cinc vins i un vermut representatius de la cooperativa: el Gandesola (blanc i rosat), els Somdinou Negre (jove i criança), el Somdinou Blanc i el Vermut Terra Alta.
Spot del centenari:
https://drive.google.com/file/d/1-f8guQtMjBJZVl4X6O4GAeKBjEpzsRVk/view?usp=sharing