Moltes entitats del territori tenen amb Sant Jordi una injecció de finançament extra. És el cas de la protectora d’animals Engrescats de les Terres de l’Ebre que, a manca de paradetes al carrer, enguany proposa als seus seguidors la compra d’una rosa virtual a canvi d’una donació voluntària. Els diners serviran per comprar pastilles contra els paràsits per a la vuitantena de gossos que cuiden.

La campanya s’anomena ‘Una rosa per un Nexgard’, sent aquest el nom comercial d’un antiparasitari de gossos que evita l’aparició de puces i paparres en una època que és propícia. Les pastilles costen al voltant de deu euros la unitat i l’entitat es marca el repte de poder arribar a recaptar uns 800 euros per poder tenir-ne per a tots els seus animals. La informació i el número de compte on fer les donacions es pot consultar a les xarxes socials i la pàgina web de la protectora.

La campanya arriba quatre dies després que Engrescats hagi denunciat haver patit un robatori de material valorat en entre 300 i 400 euros. Una persona que no han pogut identificar va forçar una porta d’un vehicle de l’entitat i es va emportar productes farmacèutics per als pròxims tres mesos, entre altres materials.

Sobre l’actual pandèmia, la gerent d’Engrescats, Núria España, ha afirmat que la protectora està veient una reducció molt marcada en l’abandonament de mascotes. També ha apuntat que fan a consciència les entrevistes amb les persones que es mostren interessades a adoptar un gos per evitar que un cop acabi la reclusió a casa, deixin d’interessar-se per l’animal.

Engrescats segueix gestionant adopcions a Catalunya però ha hagut d’aturar els enviaments als Països Baixos, on anaven a parar la meitat de les seues adopcions, amb vols cada quinze dies. Amb la impossibilitat dels desplaçaments aeris, la protectora s’està plantejant llogar un camió adaptat d’aquí dos o tres setmanes per poder fer l’entrega d’aquestes adopcions internacionals per carretera.