Fins a 10 quilos de corder sencer i portat a casa, a 16 € el quilo. I mig cabrit, a 22 €/quilo. Des del passat 15 d’abril, i només durant 60 dies, es pot adquirir la carn de corders i cabrits ecològics que produeixen anualment les famílies d’Amposta que formen el col·lectiu La Fardasqueta, amb la marca serra del Montsià i aliment ecològic, criat i servit d’una forma excepcional. I que només es pot aconseguir sota comanda als ramaders, i al detall en un carnisseria d’Amposta, Carns Queralet. La peculiaritat del col·lectiu La Fardasqueta, que té com a portaveu a Rodó Masip, és que tenen un pastos esclusiu per als ramats, que els corders i cabrits pasturen per la Serra del Montsià, que no mengen pinso, i que renuncien a la producció intensiva, amb la qual cosa un any tenen només un centenar de caps (com va passar l’últim any que va ser poc plujós), o altres com enguany on la producció ha arribat als “180 o 200 corders” i “uns 150 cabrits“. Aquest carn és molt apreciada pels millors restaurants del territori, que l’any passat van col·laborar per fer unes jornades gastronòmiques al seu voltant.
Joan Capilla, de l’hotel restaurant Algadir, va explicar que “normalment per fer el plat s’inverteixen més de 20 hores de cocció a foc lent, i amb aquesta només cal 6 hores”. Els experts destaquen la textura, el bon olor i la inexistència de greix. Rodó Massip, el representant del col·lectiu La Fardasqueta, també destacava que “normalment un dels nostres corders o cabrits oberts en canal representen 10 quilos de carn, quan la resta pràcticament generen en doble”. Per donar a conèixer la carn de cabrit i corder ecològic serra del Montsià d’aquesta temporada, la 2019/2020, la Fardasqueta va servir la seua pàgina web (www.lafardasqueta.com) i les xarxes socials, especialment el facebook, i també el whatsapp, per on es distribueix la car d’aquesta temporada, fins la data límit del 16 de juny, o fins al final de les existències. Val a dir que la carn prové de cabrit i corder de raça autòctona.