Un avió procedent de Xangai amb un carregament d’uns dos milions de mascaretes quirúrgiques ha aterrat aquest diumenge a la tarda a Torrejón de Ardoz. El material es repartirà entre les comunitats autònomes i altres organismes i se suma als 67 milions que ja s’han distribuït des del 10 de març. Sense tenir en compte les lliurades a institucions com Imserso, Institucions Penitenciàries o forces de seguretat, entre altres, s’ha repartit només a les comunitats autònomes 50,1 milions d’unitats de mascaretes des de l’inici de la pandèmia.

60 milions d’unitats d’equipament sanitari a les comunitats

Els equips de protecció enviats a les comunitats inclouen, a banda de les mascaretes, guants de nitril (27,7 milions d’unitats), ulleres de protecció (218.476 unitats), bussos (415.578 unitats), bates d’un sol ús (312.553 unitats), solucions hidroalcohòliques (262.371 unitats), i complements com gorros o davantals (747.371 unitats). També s’ha enviat 3.203 ventiladors i uns 2 milions de tests de diagnòstic.

Autor: