L’hospital de la Santa Creu de Jesús ja ha registrat la primera alta d’un pacient afectat per la Covid-19, i el nombre de casos positius al centre sanitari de l’Ajuntament de Tortosa s’han vist reduïts durant els últims dies.

Són dos de les dades positives que aquest divendres ha transmès l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, després de la reunió diària de seguiment de la pandèmia a la ciutat. De la mateixa manera, les proves diagnòstiques de seguiment als casos positius que han estat aïllats durant les últimes setmanes a la casa mare de la Consolació donen ara resultat negatiu, per la qual cosa ja podrien haver superat la malaltia. Setmanes enrera s’havien detectat 7 positius, que la setmana passada ja havien baixat a 4. Ara, les analítiques indiquen que ja no donen positiu. No obstant això, Roigé ha assenyalat que s’està pendent de les proves a la resta de membres de la congregació per descartar que hi puga haver algun altre cas a la residència. Per tot plegat, Meritxell Roigé ha fet un agraïment a tot el personal de l’Hospital de la Santa Creu, que també ha fet extensiu a la resta de professionals sanitaris del territori, per tots els esforços que estan duent a terme durant aquests dies. 

L’alcaldessa de Tortosa ha explicat aquestes bones notícies, que “ens ajuden a mirar amb més optimisme les pròximes setmanes”, però a la vegada ha recordat que cal no abaixar la guàrdia i ha demanat que tothom continue respectant el confinament fins que les autoritats sanitàries indiquen el contrari. En aquest sentit, entre dimarts i dijous la Policia Local de Tortosa ha instruït una trentena d’actes i, a les portes d’un nou cap de setmana, l’alcaldessa ha recordat que “cal que ens quedem a casa i evitem desplaçaments si no són necessaris”

D’altra banda, l’Ajuntament de Tortosa s’ha posat a disposició del departament d’Ensenyament de la Generalitat per col·laborar en allò que siga necessari per fer arribar a les famílies que ho necessiten el material i suport tecnològic adequat perquè els escolars puguen finalitzar el curs, evitant la bretxa digital. A més a més, l’alcaldessa ha apuntat que estan pendents de quines són les iniciatives impulsades des del departament per reforçar l’aprenentatge escolar al llarg dels mesos de l’estiu, per conèixer de quina manera això pot afectar a nivell municipal. 

A la compareixença virtual, l’alcaldessa també ha donat a conèixer que dimecres que ve, 22 d’abril, tindrà lloc el primer ple telemàtic de l’Ajuntament de Tortosa. A més de donar compte de les mesures impulsades pel consistori per fer front a la pandèmia de coronavirus a la ciutat, el ple també permetrà aprovar les bases específiques dels ajuts per rehabilitar edificis al nucli antic. Enguany, l’aportació econòmica creix en 10.000 euros fins a situar-se en un total de 70.000 euros. A més, també s’amplia l’àmbit dels edificis que s’hi poden acollir, incloent els carrers Pintor Gimeno, De’n Carbó, part del carrer Sant Blai, i la plaça Agustí Querol. Aquestes ajudes també es podran demanar per rehabilitar les façanes d’edificis catalogats al catàleg municipal, encara que no estiguen emplaçats a l’àmbit del centre històric. 

Aquestes subvencions tenen com a objectiu facilitar les comunitats de propietaris la rehabilitació de façanes i cobertes, la millora d’elements comuns (com l’enllumenat, les canalitzacions d’aigua o de gas), o la supressió de barreres arquitectòniques i millora de l’accessibilitat de l’immoble. 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.