Després de la seva estrena en exclusiva a Canal Terres de l’Ebre el passat mes de febrer, el premiat documental ‘L’aigua. Esclat de vida’ produït per la Comunitat de Regants-Sindicats Agrícola de l’Ebre i realitzat per Canal Terres de l’Ebre, es podrà veure per tot Catalunya a través de La Xarxa de televisions locals aquest diumenge 12 d’abril a les 19h.

L’aigua. Esclat de vida’ és una producció audiovisual de 40 minuts que vol donar a conèixer l’esforç i la lluita dels regants que han fet possible que l’aigua alimenti una gran varietat de cultius del delta de l’Ebre. El documental està dirigit per Miki Colomer de Canal Terres de l’Ebre i produït per la Comunitat de Regants-Sindicat Agrícola de l’Ebre que explica els cent anys d’història de l’entitat.

El fil conductor del documental és l’aigua i com l’acció de la Comunitat de Regants ha canviat el paisatge del delta de l’Ebre no només des del punt de vista de l’agricultura i els conreus, sinó també del sistema de reg (des de la presa de l’assut de Xerta fins a la desembocadura), la gastronomia i el sistema mediambiental.

El seu director, Miki Colomer, considera que “el documental mostra els beneficis que van tenir i tenen els canals de la Comunitat de Regants i com s’ha transformat el marge esquerre del riu Ebre i s’ha aconseguit la modernització del sector agrari de la zona i el desenvolupament social i econòmic dels seus habitants”.

‘L’aigua. Esclat de vida’ va ser premiat com a millor documental de mitjana durada al Terres Festival 2019 i es podrà veure aquest diumenge a les 19h, tant a Canal Terres de l’Ebre com a les més de 40 televisions locals que formen La Xarxa, aconseguint una difusió a tot el territori Català.

📺 El premiat documental 'L'aigua. Esclat de vida' es podrà veure a tot Catalunya gràcies a La Xarxa

📺 #ESTRENA Aquest diumenge a les 19h per Canal Terres de l'Ebre, i per tot #Catalunya a través de les televisions locals que formen la xarxa, emissió del premiat documental 'L'aigua. Esclat de vida' produït per la Comunitat de Regants de l’Esquerra de l’Ebre i realitzat per Miki Colomer de Cana Terres de l’Ebre. 👏👏👏💧 Una oportunitat única de difussió perquè tots els catalans puguin descobrir la història de lluita i esforç dels regants que han fet possible que l’aigua pogués arribar a una àmplia varietat de cultius del territori, i com això ha contribuït a desenvolupar el Delta de l’Ebre com un espai natural incomparable, únic i singular. 🌳🌾🐠🍊🚴‍♀▶ Una producció de la Comunitat de Regants Sindicat Agrícola de l'Ebre amb la realització de La Productora i Canal Terres de l’Ebre, i que va estar premiat al millor documental de mitja durada al Terres Festival 2019.👌 No te'l pots perdre!🕖 Diumenge a les 19h per Canal Terres de l'Ebre

Posted by Canal Terres de l'Ebre on Thursday, April 9, 2020

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.