La canalla es queda a casa. Aquest és el nom escollit pels estudiants de 2n del Grau d’Educació Infantil de la URV per a la pàgina web de continguts i recursos educatius que han creat. I és que l’alumnat ha aprofitat aquest temps de confinament per elaborar eines i recursos que permetin entretenir la canalla. Es tracta d’una pàgina web, amb més de 100 recursos propis gratuïts, que permet als infants seguir aprenent d’una forma lúdica durant el confinament.

Manel Leor, professor del Grau d’Educació Infantil de la URV i director del projecte, explica que “la universitat va demanar al professorat que redissenyés la seva docència de forma virtual, fet que em va portar a plantejar aquest projecte, on demano a les alumnes que exerceixin de docents com si es tractés d’un context real”. En aquesta línia Leor apunta que com a pare de dos criatures de 2 a 6 anys es mostra molt més sensibilitzat: “a les famílies se’ns esgoten les idees, s’està arribant a situacions insostenibles a moltes llars”. “Estic molt satisfet del treball dels meus alumnes, hi posen tota la dedicació possible, per a mi ja són docents al servei de la comunitat”, conclou el professor.

“Quan vam començar el quadrimestre, tot i que ja hi havia casos a la Xina no pensàvem que ens podria afectar aquí”, explica Anna Lluís, estudiant tortosina implicada en el projecte. “Aquesta crisi ha suposat canviar el model de societat, la forma de pensar i també la forma d’ensenyar. I això per a un docent és molt important. Per a nosaltres, que ens estem preparant per a ensenyar els més petits aquests continguts són molt importants”, apunta.

Paula Bonillo, Marta Maduell i Anna Lluís han estat les tres alumnes que han liderat el projecte i aquestes darreres setmanes s’han bolcat en l’edició i posada a punt de tots els continguts. “Crear una web, generar continguts, pensar propostes és el nostre nou dia a dia, però pensem que és una doble oportunitat: per a nosaltres perquè aprenem una forma d’ensenyar diferent i per als infants del territori, perquè poden aprendre i divertir-se de valent i passar millor aquests dies de confinament”, han explicat.

En total, 70 alumnes s’encarreguen de pensar i treballar tot tipus de continguts: contes, jocs, consells, hàbits, recursos, activitats matemàtiques, música, propostes de cinema, activitats per afavorir la mobilitat… així com un espai dedicat al llenguatge de signes. Durant les primeres 48 hores, la web ja ha registrat més de 5.000 visites.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.