De mascaretes ja no en queden a les farmàcies. Tampoc als supermercats. L’única alternativa, de moment, si volem anar comprar o a llençar la brossa i volem protegir-nos és fer-ho adquirint mascaretes de cotó o TNT. Al territori hi ha moltes iniciatives solidàries però avui volem parlar-vos d’una iniciativa que uneix totes les costureres i costurers del Baix Ebre i distribueix mascaretes a residències.

El grup de Costureres de Baix Ebre és una iniciativa de la Plataforma Balcons Solidaris per agrupar tots aquells voluntaris del territori per fer mascaretes i repartir-les entre les necessitats que detecta la organització. Durant aquests dies l’agrupació ha estat en contacte amb altres grups de Catalunya. A Tortosa s’han unit un total de 36 cosidores de la capital i dels pobles de les rodalies. Van començar la tasca el dia 15 de març i ja han repartit mascaretes per tota la comarca. Fan una tasca molt necessària en dies en què a les residències, per exemple, o als comerços, s’estan esgotant els estocs d’aquest producte i són necessaris per evitar propagar el coronavirus.

El grup de costureres del Baix Ebre n’ha repartit a l’Ajuntament, a les residències i també a Càritas. Fan una crida a que les empreses que vulguin puguin pagar factures de les teles i material que s’utilitzen doncs les mascaretes es fan de manera voluntària i es donen a qui ho demana de manera gratuïta. De moment, el Mercat Central de Tortosa, els voluntaris de La Caixa, Nati Dolços, Iaies i iaios per la Llibertat, la Duna del Perelló i Saltoki i l’Ajuntament de Tortosa ja hi ha col·laborat… mentre els dies van passant algunes empreses s’hi van sumant. Estan obertes a rebre material de tothom qui en vulgui aportar (gomes, fils, agulles de màquines de cosir, i per descomptat, roba de cotó) o inclús gent que vulgui fer l’esterilització.

Cal tenir en compte que aquestes mascaretes no estan homologades per Sanitat tot i que poden fer-se servir. Un cop adquirides, s’han d’higienitzar bullint-les cinc minuts. Les de cotó són reutilitzables i més dobles i es poden bullir després de cada us. Les de TNT són d’un sol ús.

Autor:

Comunicador.