Miquel Àngel Vaquer, impulsor del celler familiar Casa Mariol de Batea i renovador del vermut, ha mort als 36 anys a conseqüència del coronavirus. Expert en experiències gastronòmiques integrals i càterings artístics, havia treballat per marques com Hermès, Carolina Herrera o Mango. L’edició espanyola de la revista Vogue li dedicava un article en el número de març d’enguany destacant la seva feina i creativitat.

Miquel Àngel Vaquer, nascut a Batea el 1983, va estudiar Comunicació Audiovisual, va treballar per a productores de televisió com Mediapro, El Terrat o Endemol fins que el 2007 decideix dedicar-se a renovar el celler familiar Casa Mariol. A través d’idees revolucionàries en aquell temps, va renovar la imatge de la marca, va obtenir premis internacionals de disseny i va afavorir l’expansió mundial dels seus vins.

La seva creativitat també el va portar a ser una de les ments darrere la renovació del vermut a Catalunya. En va rejovenir la imatge, va afavorir el canvi d’hàbits i el consum d’aquesta beguda tradicional, en va escriure un dels llibres claus, ‘Teoria i pràctica del Vermut’ (Ara Llibres, 2015), juntament amb Josep Sucarrats i Sergi Martín, i fins i tot va exportar el seu consum als bars de Nova York.

En els darrers anys havia deixat de ser el creatiu de Casa Mariol per desenvolupar els seus propis projectes. D’entre els més destacats, relacionava experiències gastronòmiques amb la construcció d’imatge de marca. Va ser l’encarregat, per exemple, del sopar de presentació del perfum Bad Boy de Carolina Herrera que es va celebrar al Museu del Prado l’octubre de l’any passat.

Vaquer havia declarat que tota la seua vida havia treballat en la creació d’idees i narratives i que en els últims anys ho havia estat fent a través del menjar com a llenguatge. Actualment col·laborava amb la ceramista Rita Lugli en el disseny d’una vaixella per al sake, la beguda tradicional japonesa.

En el seu últim missatge a Instagram, demanava als ciutadans quedar-se a casa i animava als sanitaris i als professionals que ofereixen els seus serveis durant l’actual pandèmia.