Quatre joves jesusencs aconsegueixen arribar a casa procedents de Marràqueix, després de 24 hores de trajecte i 800 euros extra. Segons ha explicat el diari El Pueblo de Ceuta, els quatre joves de Jesús es trobaven a ‘la ciutat roja’ de vacances quan es va anunciar el tancament de les línies aèries amb Espanya al territori marroquí a causa de la crisi del coronavirus.

Els quatre joves van viatjar a Marràqueix el passat 7 de març per passa-hi una setmana i tornar el divendres 13 a les vuit del matí. El que no esperaven és que el dijous a la tarda van començar a córrer rumors que es cancel·larien totes les línies aèries amb Espanya. I així va ser, el dijous la nit el Marroc feia efectiva esta mesura i es cancel·laven tots els vols dirigits a la península Ibèrica. Els mateixos joves expliquen que no només es van veure ells afectats, sinó que en arribar a l’aeroport hi havia “uns 150 espanyols en la mateixa situació: no podien tornar”. Van fer nit allà desitjant que hi hagués algun vol d’emergència que no va arribar, i fins i tot, portats per la desesperació van comprar un vol fins a València amb escala a Zuric per 600 € per persona. Aquesta reserva, però, va quedar també anul·lada, argumentant que hi havia massa gent reservant i van retornar-los l’import.

Ryanair, la companyia que els havia cancel·lat el vol, va informar-los que els oferirien un bitllet de tornada a Europa a totes les persones que se’ls havia cancel·lat el vol: als de Jesús els van assignar un vol vuit dies més tard en direcció Barcelona, fent escala a Brussel·les. Aquella mateixa nit van veure que la frontera de Ceuta obriria perquè poguessen retornar tots els espanyols a casa i, sense dubtar, van comprar un bitllet de tren des de Marràqueix fins a Casablanca. Allà van fer un transbord per arribar a Tànger, d’allà van agafar un taxi fins a la frontera de Tarajal, després un ferri fins a Algesires, per, finalment, agafar l’últim mitjà de transport, un vehicle de lloguer per arribar a les seues cases. Malauradament a Algesires no hi havia cap vehicle disponible en aquells moments i van haver de desplaçar-se en autobús fins a Gibraltar per a llogar-ne un.

Després de 10 hores i quasi mil quilòmetres al volant, els joves de Jesús arribaven al seu poble i donaven per finalitzada la seua odissea. David Sánchez, un dels quatre joves en qüestió, ha agraït especialment a través del seu perfil de Facebook la implicació de l’alcalde de Jesús (Entitat Municipal Descentralitzada), Víctor Ferrando, per “fer tot el que va estar a les seues mans per ajudar-nos i per la seua preocupació durant tot el temps que vam estar per poder arribar a casa”, i també ha agraït al delegat del govern a les Terres de l’Ebre, Xavier Pallarés, i a la cap del gabinet del delegat del govern, Teresa Moya, “per estar cada moment al nostre costat fent tot el que estava a les seues mans per poder fugir i arribar a casa amb les nostres famílies”.

Redacció: Andrea Capilla