L’Ajuntament de Tortosa ha posat a disposició de la Regió Sanitaria tots els llits de la Clínica Terres de l’Ebre, segons que ha explicat aquest dijous al migdia l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé. Aquest centre ubicat al barri de Ferreries només té actualment una persona hospitalitzada que és a punt de rebre l’alta, per la qual cosa Salut podria disposar de tots els llits (en total n’hi ha 33) en cas de necessitat per la crisi del coronavirus. Roigé ha remarcat que la col·laboració i coordinació dels equips de la Clínica terres de l’Ebre i de l’Hospital de la Santa Creu de Jesus amb la Regió Sanitària de les Terres de l’Ebre és “constant i permanent”.

L’alcaldessa ha explicat que els hospitals de titularitat municipal s’han preparat per estar a disposició de les necessitats que requereixi la regió sanitària de les Terres de l’Ebre. A la Clínica Terres de l’Ebre només s’està oferint el servei d’urgències on el nombre de pacients també s’ha reduït de forma considerable. Des de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús també se cediran professionals perquè hi hagi les màximes condicions d’assistència on es necessitin.

A Jesús, la residència té totes les visites de familiars restringides excepte per aquells malalts que reben cures pal·liatives i necessiten tenir els familiars a prop però poden només entrar amb una autorització facultativa. El Centre de Dia s’ha tancat i els familiars dels pacients neurodegeneratius reben trucades i videoconferències diàries dels treballadors que també els donen indicacions per garantir-ne l’atenció continuada. Pel que fa al personal sanitari, s’han establert torns de treballadors perquè s’eviti al màxim el contacte entre equips.

 

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.