El Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) va convocar ahir reunió informativa de l’Àrea de Salubritat per tal d’informar els representants dels ajuntaments afectats sobre el pla d’actuació per combatre la plaga de la mosca negra. Una reunió que va tenir lloc a Benifallet i a la qual van assistir el president del COPATE, Joan Alginet i la presidenta de l’Àrea de Salubritat i alcaldessa de Benifallet, Mercè Pedret.

Enguany s’ha dut a terme el primer tractament contra la mosca negra a l’Ebre a principi d’any, una actuació que segons els tècnics ha de permetre que el tractament sigui més eficaç, ja que s’han atacat les larves de mosca negra abans que hi hagi població adulta. “Fa un parell de setmanes, els tècnics van realitzar el mostreig per constatar l’eficàcia del tractament i va sortir negatiu. No es van trobar larves als macròfits”, ha manifestat Alginet. La previsió és fer un altre mostreig durant els pròxims dies per comprovar la necessitat de realitzar un altre tractament.

També es va informar durant la reunió de l’Àrea de Salubritat que aquesta campanya s’ha incrementat l’assignació pressupostària per part de la Generalitat i la Diputació de Tarragona al COPATE per combatre la mosca negra, un augment que permetrà la realització d’un tractament addicional. Les reunions informatives de l’Àrea de Salubritat es realitzaran de forma periòdica, “volem traslladar la màxima informació i amb total transparència als municipis que pateixen la problemàtica de la mosca negra”, ha dit el president del COPATE.

Finalment, durant la reunió es va fer balanç de la campanya anterior i es va informar dels elements administratius i tècnics relacionats amb l’activitat que desenvolupa l’àrea de salubritat del COPATE.

ebredigital.cat (diari digital) i Canal TE (canal de televisió), principals fonts d’informació de les Terres de l’Ebre i el Territori Sénia. Actualitat del Baix Ebre, el Montsià, la Ribera d’Ebre i la Terra Alta. Notícies sobre política, economia, societat, cultura i esports; també entrevistes. Agenda cultural i d’oci. Televisió en directe.