L’entitat Urban Sketchers Terres de l’Ebre es va constituir ara fa un any i, per commemorar l’efemèride, dissabte passat van organitzar una trobada a Tortosa que va aplegar una trentena d’sketchers d’altres poblacions. Una trobada per captar la vida urbana de Tortosa i recollir-la sobre el paper mitjançant el dibuix, la pintura, l’aquarel·la o qualsevol altra disciplina artística que permete fer-ho amb immediatesa ‘in situ’.

La trobada es va realitzar al voltant de dos espais històrics de la ciutat: al matí, de 10 a 13 h, l’atenció dels dibuixants es va situar al mercat municipal i el seu entorn, mentre que de tarde, de 16 a 18 h, al Museu de Tortosa i el conjunt d’edificis modernistes que el conformen. Dos emplaçaments amb indubtable interès arquitectònic.

Així, amb l’objectiu de captar l’essència des de tots els angles possibles i l’activitat humana que hi va associada, més de trenta persones van participar en la trobada d’urban sketchers convocada per l’associació d’aficionats d’aquesta disciplina a les Terres de l’Ebre.

Al llarg de les pròximes setmanes, les imatges que elaboren els dibuixants a Tortosa inundaran blocs i perfils de xarxes socials, ja que és un dels medis naturals d’este corrent artístic sorgit fa més de 10 anys, precisament, a internet. Això suposa una promoció visual de la ciutat. Fa més de 10 anys que fa sortir este corrent artístic a internet.

👤 Redactor a ebredigital.cat, L’Ebre Notícies (l’informatiu de Canal Terres de l’Ebre) i Al Dia Terres de l’Ebre des de Ràdio Joventut.
⛓ Em pots seguir a Instagram, Twitter, Facebook i Linkedin com a @MontecinoValls.
📍 Tortosa, Terres de l’Ebre.